Gratis levering binnen 72 uur met betaling bij levering!

Zenhder warmtewisselaar: kwaliteit of premium?

Geplaatst door Paul promo op

Zenhder warmtewisselaar: kwaliteit of premium?

Kwaliteit of Premium, welke Zenhder warmtewisselaar gebruiken?

Nieuwe constructies vereisen de integratie van luchtwisselaars. Dit apparaat heeft een zeer eenvoudige werking. De buitenlucht wordt gefilterd en naar binnen gezogen terwijl de vuile lucht via de kanalen naar buiten wordt afgevoerd. De lucht wordt niet alleen gefilterd, maar wordt verwarmd, teruggewonnen en stelt u in staat uw verwarmingsbehoeften te verminderen.

In januari 2016 lanceerde elektronicagigant Zenhder een nieuw, zeer innovatief ventilatiesysteem. Geopenbaard onder de naam Zenhder comfoair Quality , is dit luchttoestel een competitief succes. Hoe staat het drie jaar later met het Premium-assortiment?

Het naast elkaar bestaan ​​van de twee op de markt creëert een amalgaam en veroorzaakt verwarring bij sommige kopers.

Welke warmtewisselaars moeten worden gebruikt om een ​​totaal en veilig wooncomfort te garanderen?

COMFOAIR KWALITEIT CA Q350

Het is een krachtige warmtewisselaar die tot 400 m³/h lucht kan genereren bij 200 Pa. Hij is uitgerust met automatische bescherming tegen bevriezing. Dit type ventilatiesysteem regelt de kwaliteit van de omgevingslucht in een woning. Het biedt echt comfort in discretie, omdat het minder geluid maakt. Het biedt energie-efficiëntie door elektriciteit te besparen in de buurt van 10% en maakt zo een extra warmteterugwinning van 5% mogelijk.

Opmerkelijke intelligentie begeleidt het werk van het ComfoAir -team. Ze nemen allerlei sensoren in het systeem in die constant de temperatuur (intelligente bypass) en de vochtigheid van de luchtstromen bewaken. Deze sensoren beheren modulerende bypass , hygrometrie, luchtstromen en automatische werking. De "intelligente" voorverwarmer zorgt voor een optimale werking van het apparaat in de winter tegen een minimaal energieverbruik. Hygiënische ventilatie wordt verzekerd door een filteralarm gekoppeld aan tijd en luchtvolume.

Het ComfoAir Q-systeem vereist geen grote kennis voor het gebruik ervan. Het getuigt van zijn gemak dankzij het geïntegreerde scherm dat in realtime de informatie over de werking van het apparaat weergeeft. Het systeem kan op meerdere manieren worden bediend, hetzij door op een enkele knop te drukken of via een app.

COMFOAIR Q PREMIUM CA Q350

De warmtewisselaar van het merk ZEHNDER COMFOAIR Q PREMIUM CA Q350 produceert 400 m³/h lucht. Het is uitgerust met een modulerende voorverwarmingsbatterij die beschermt tegen bevriezing. het is geschikt voor wand- of basismontage en heeft een thermisch rendement dat iets lager is dan CA Quality . Het bevat een modulerende bypass voor vrije koeling. Het omvat automatische ventilatorregeling met Flow Control of Constant Flow-technologie en een droge condensaatafscheider. Het is alleen zeer effectief in een beperkte omgeving en heeft daarom een ​​lager vermogen dan kwaliteit .

← Vorige post Volgende bericht →