Gratis levering binnen 72 uur met betaling bij levering!

Hoe vervang ik mijn mazoutketel door een condensatieketel op gas?

Geplaatst door Paul promo op

Hoe vervang ik mijn mazoutketel door een condensatieketel op gas?

Vervanging van een olieketel door een condensatieketel op gas in Brussel

De gevorderde beheersing van de techniek van het vervangen van een ketel zou natuurlijk complex zijn als het woord "BOILER" ons onbekend is.

Wat is een ketel?

De ketel is een centraal verwarmingssysteem dat verschillende brandstoffen en verschillende technologieën gebruikt. Volgens de basisdefinitie verwarmt de ketel het water voldoende om in de staat van damp over te gaan en zo thermische energie te produceren. De prijs van dit apparaat varieert afhankelijk van de functies, prestaties en bouwkwaliteit. Zo blijft het budget van een ketel sterk beïnvloed, van 800 € tot meer dan 10.000 €. Innovatieve hoogrendementsketels profiteren van een verlaagd btw-tarief en tal van steunmaatregelen van de rijks-, regionale en lokale overheden. Er zijn verschillende soorten ketels. De standaardketel met een rendement van rond de 92%, de standaardketel blijft de meest voorkomende en de goedkoopste. Hieraan komen nog de lagetemperatuurketel , de geforceerde of geforceerde ketel, de condensatieketel , de gemengde ketel , de warmtekrachtketel.

De dringende noodzaak om het milieu te beschermen en de wens om te besparen dringt aan op een evolutie naar nieuwe ketels zoals condensatie op gas. Zo kun je een mazoutketel vervangen door een condensatieketel op gas. Hoe verder te gaan?

Hier zijn 3-stappen tips om over te stappen van een oliegestookte installatie naar een aardgasinstallatie. Een aardgasinstallatie is immers zuiniger en schoner voor het milieu.

VRAAG GRATIS OFFERTE AAN

1. We maken verbinding met het netwerk

Is er aardgas in uw straat? Vraag ernaar bij de distributienetbeheerder van uw gemeente.

Als het niet mogelijk is om uw huis op aardgas aan te sluiten, betekent dit niet het einde van uw hoop om uzelf te verwarmen met gas: u kunt propaan opslaan ... in een tank. Maar in dit geval is het geen aardgas.

Wanneer u om een ​​offerte vraagt, vergeet dan niet om al uw wensen te vermelden. De installateur kan dan in zijn aanbod de aansluiting op het netwerk verzorgen en contact opnemen met de netbeheerder.

2. Weg met je olietank

Het definitief buiten gebruik stellen van een olietank is een wettelijke maatregel. Het moet worden gedaan door een gediplomeerde professional . De installateur van uw nieuwe cv-ketel regelt dit of doet een beroep op een ander bedrijf. Maar hij zorgt er in ieder geval voor dat je van je tank afkomt. Het zal in 3 fasen verlopen:

  • leegmaken, reinigen, ontgassen;
  • afvalverwerking;
  • evacuatie van de tank.

Als de tank niet kan worden geleegd, moet deze worden "inert" gemaakt: sluit hem af, bijvoorbeeld met zand. Voor een tank in de open lucht (evacueerbaar) kost de hele procedure iets meer dan 1000€. Voor een begraven tank (die we mogelijk niet kunnen evacueren), kan dit oplopen tot 2000€. In beide gevallen kennen sommige gemeenten een toeslag toe. Vraag uw gemeentebestuur of onze online tool na voor welke subsidies u kunt profiteren !

Laatste tip : bewaar de documenten die getuigen van de buitengebruikstelling van uw tank.

3. We kiezen voor onze nieuwe ketel

Er zijn grote verschillen tussen de verschillende soorten ketels. Het belangrijkste onderscheid betreft de prestaties. Hoe hoger het rendement , hoe minder energie het kost om een ​​hoeveelheid warmte te produceren. En dus hoe lager uw energierekening zal zijn.

  • Waarom uw mazoutketel vervangen?

Opslagproblemen
De redenen om uw stookolieketel te willen vervangen, kunnen meerdere zijn. Onder hen kunnen we met name de wens noemen om over te schakelen naar een andere energiebron om niet langer thuis te hoeven opslaan en constant het niveau van de tank te moeten controleren.

De wens om energiebesparing te realiseren
In termen van energiebesparing kunnen ketels, afhankelijk van het model, rendementen van verschillende niveaus hebben.

De leeftijd van de apparatuur, de leeftijd van uw ketel
Maar deze vervanging kan ook volgen op de veroudering van de ketel in combinatie met de aankondiging van de afschaffing, in de komende jaren, van stookolieketels.

Politieke aankondigingen verbieden verwarming op olie en stookolie
Zo heeft de huidige regering in Frankrijk in haar milieubeleid aangekondigd dat zij ervoor heeft gekozen om binnen tien jaar de individuele verwarming door stookolie af te schaffen.

VRAAG GRATIS OFFERTE AAN

Volgende bericht →