Gratis levering binnen 72 uur met betaling bij levering!

Is er kalksteen in mijn stad? Heb je een wasverzachter nodig?

Geplaatst door Paul promo op

Is er kalksteen in mijn stad? Heb je een wasverzachter nodig?

Is er kalksteen in mijn gemeente in de buurt van Brussel? Heb je een wasverzachter nodig?

De aanwezigheid van kalksteen in de Brusselse gemeenten is een significant reëel feit. Deze aanwezigheid heeft een sterke invloed op de wateren in de gemeenten. Dit is een variabele plaag geworden van de ene gemeente naar de andere en omvat het gebruik van bepaalde methoden zoals waterontharding.

IS ER KALKSTEEN IN MIJN GEMEENTE (BRUSSEL)

Het effect van deze plaag is niet in alle regio's hetzelfde. Laten we eens kijken naar het geval van de gemeenten in de provincie Waals-Brabant.

Waals-Brabant wordt geconfronteerd met een sterke aanwezigheid van kalksteen in het aangevoerde water. Het is ook een van de Waalse provincies waar het water het “hardste” is. Met andere woorden, het verdeelde water is geladen met calcium- en magnesiumionen.

Maar alle gemeenten van Waals-Brabant zijn niet gelijk tegenover deze "plaag" die leidingen en huishoudelijke apparaten aanvreet. Houd er echter rekening mee dat hard water onschadelijk is voor de gezondheid en ook als heilzaam wordt beschouwd! Het verbetert de dekking van de behoeften van het lichaam en is een uitstekende aanvulling op zuivelproducten, die van nature rijk zijn aan calcium.

Voor deze vergelijking spreken we in termen van de hoeveelheid calciumcarbonaat, het belangrijkste bestanddeel van kalksteen, per duizend liter water (of per kubieke meter).

Zo vinden we bovenaan de ranglijst van de meest kalkhoudende gemeenten twee entiteiten uit het oosten van Waals-Brabant, Hélécine en Jodoigne, met respectievelijk 440 en 437 gram maximum per duizend liter water. Dit is echter veel minder dan twee jaar geleden, aangezien het water in Hélécine 470 gram kalksteen per kubieke meter bevatte en Jodoigne 529 gram.

Hoe het ook zij, Marc Closset, directeur waterbeheer bij SWDE, legt ons uit dat de gebieden waar het water in Waals-Brabant wordt gedistribueerd, allemaal uit kalksteen bestaan.

Er worden echter technieken ontwikkeld om een ​​tijdje te proberen deze plaag te overwinnen. Een van deze technieken en trouwens de meest toegepaste is het gebruik van een wasverzachter .

VRAAG GRATIS OFFERTE AAN

HEB IK NOODZAKELIJK EEN VERZACHTER NODIG?

Een waterontharder kan je tot wel 650 euro per jaar besparen. Dit is wat u moet controleren en weten voordat u gaat beleggen.

Er zijn verschillende soorten wasverzachters . De bekendste en meest effectieve tegen kalksteen is de ionenuitwisselingsharsverzachter: in contact met de hars worden de calcium- en magnesiumionen verwijderd door retentie en vervangen door natriumionen (natrium is het hoofdbestanddeel van keukenzout).

Uiteindelijk kan het gebruik van een ontharder effectief zijn tegen de plaag van hard water in de getroffen gebieden. Als het water hard is, gebruik je ook meer shampoo, waspoeder of wasmiddelen omdat deze producten gaan schuimen en minder goed reinigen. Sterk kalkhoudend water tast ook het haar en de huid aan en beschadigt het wasgoed (verkleuring, ruwheid). Ten slotte zal kraanwater waarschijnlijk slechter smaken, net als je koffie of thee.

VRAAG GRATIS OFFERTE AAN

← Vorige post Volgende bericht →